Wykonanie
Pasta z gatunku "gdy w lodówce mam tylko światło"... W pourlopowy poniedziałek na śniadanie nie zostało mi nic oprócz jakichś resztek (nie zdążyliśmy jechać na większe zakupy). Mój wzrok padł zatem na ostatnie dwa
jajka i pływającego w zalewie ostatniego
ogórka konserwowego. Z balkonu przyniosłam
szczypiorek i tak oto powstało połączenie nad wyraz smaczne :) W weekend je powtarzałam, więc zapisuję tu pamięci.Składniki dla 2 osób na 1 posiedzenie (lub dla jednej głodnej):2
jajka1
ogórek konserwowymalutki pęczek
szczypiorkułyżeczka
musztardy1,5 łyżeczki
majonezusól,
pieprz do smaku
Jajka ugotować, ostudzić, obrać i rozgnieść widelcem. Dodać do nich pokrojonego w drobną kosteczkę
ogórka, posiekany
szczypiorek i
przyprawy. Tyle ;)