Wykonanie
Składniki: (na 12 porcji)*
jajka 6 sztuk,*
pieczarki około 200g ,* 1 średniej wielkości
cebula,* garść
szczypiorku* 2-3
ogórki konserwowe,*
majonez,*
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Jajka ugotować na twardo w mocno osolonej wodzie. Dobrze ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Wydłubać
żółtka przełożyć je do miski i rozgnieść.
Pieczarki i
cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie
oleju. Wystudzić i dodać do
żółtek.
Ogórki obrać ze skórki, posiekać drobniutko i dodać do masy. Dodać
szczypiorek pokrojony w małe kawałeczki i
majonez (nie za dużo, najlepiej dodawać po trochu i sprawdzać gęstość masy w trakcie mieszania. Masa nie może być za rzadka.). Wszystko dobrze wymieszać, posolić i popieprzyć wedle uznania!Do połówek
jajek małą łyżeczką nakładamy masę w miejsce
żółtek. Układamy na talerzu, posypujemy
szczypiorkiem, ewentualnie dekorujemy odrobiną
majonezu.Smacznego !