Wykonanie
Nie wyobrażam sobie wielkanocnego śniadania bez nich! Po prostu nie i tyle! Odkąd sięgam pamięcią były na Naszym rodzinnym
stole. Pojawiały się w różnych wersjach i rozmaitych wariacjach
smakowych. Jednak te klasyczne z
pieczarkami znikały po prostu w mgnieniu oka.
Nic dodać, nic ująć...
jajka faszerowane
pieczarkami.Skład:5
jajek ugotowanych na twardo8 średnich
pieczarek1
cebula1 łyżka
majonezuszczypiorek1 łyżeczka
masła klarowanego
sól,
pieprz do smakuA jak je robimy:1. Ugotowane
jaja obieramy, przekrajmy na pół wydrążamy
żółtka. Przekładamy je do miski i rozgniatamy widelcem na pastę.2.
Cebulę i
pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na
maśle na złoty kolor. Studzimy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do
żółtek.3.
Szczypiorek kroimy drobno, dodajemy do masy
żółtkowej razem z łyżką
majonezu,
solą i
pieprzem. Mieszamy. Masą wypełniamy
białka. posypujemy
szczypiorkiem i Voila! Gotowe.Dekorowanie domu ciąg dalszy.
Smacznego!H.