Wykonanie
Prosta przystawka. Dla miłośników
pieczarek idealna. Użyłam
miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy
ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe.
składniki - 4 porcje2 ząbki
czosnku drobno posiekane
sól,
pieprztymianek,
pietruszka - posiekane
oliwa z oliwekprzygotowanieRozgrzać piekarnik do 180 st. C.Nóżki
grzybów wyłamać lub wyciąć, nie będą nam potrzebne. Do miseczki nalać
oliwy z
solą i
pieprzem i dokładnie obtoczyć w niej każdy kapelusz. Ułożyć kapelusze na blaszce "miseczką " do góry. Wnętrze każdego
grzyba posypać
czosnkiem,
tymiankiem i
pietruszką. Połozyć po 3 plasterki koziej roladki.Piec w rozgrzanym wcześniej do 180 st C piekarniku, na złoty kolor - około 15 minut . Podawać z
zieloną sałatą. Smacznego!