Wykonanie
W czasie lata zawsze nachodzi mnie chęć na ostrzejsze jedzenie. Jak mawiał poeta: " żarcie musi boleć jak wchodzi i nap*** kiedy wychodzi". Zainspirowana przez kilka hipermarketów pysznymi papryczkami z
serkiem postanowiłam zrobić własne. Co prawda sięgnęłam po troszeczkę ostrzejszy kaliber niż producenci z dużych
sieci handlowych, ale smakują zacnie.Pasują cudownie do kanapki lub jako przekąska, no dobra, zagrycha też...
Skład:-8 papryczek jalapenos, ( fanów jeszcze ostrzejszej kuchni namawiam na habanero)-
serek do smarowania naturalny lub z
przyprawami,-1 szklanka
oliwy,-
sól,
pieprz,-kilka listków
tymianku i
pietruszki,-ząbek
czosnku,
marchewka tylko dla dekoracji chcecie możecie dodać, smaku nie zmienia :PPrzygotowanie:Odcinamy górę od papryczek.Wyciągamy nasiona, delikatnie aby nie uszkodzić papryczek.Nadziewamy
serkiem.Układamy w miseczce lub słoiczku.Dodajemy
zioła i
czosnek.
Oliwę mieszamy z
solą i
pieprzem następnie tak przygotowanym
miksem zalewamy papryczki.Odstawiamy do lodówki.Na drugi dzień smakują cudownie.Smacznego!!