Wykonanie
Kolejna moja propozycja to pierogi z
kaszą jaglaną z dodatkiem
suszonych grzybów i
cebuli. Polecam dla odmiany zrobić coś innego niż tradycyjne pierogi.Zapraszam na przepis.
Składniki :Ciasto :* szklanka
mąki pszennej* szczypta różowej
soli himalajskiej Sante* 1/3 szklanki wrzątku
Przygotowanie :Przesiać
mąkę do miski , posolić. Wlać wrzątek i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blat, zagniatać aż będzie odchodzić od ręki. Uważać bo na początku ciasto jest gorące. Przykryć czystą ściereczką i odłożyć na 30 minut. Rozwałkować i szklanką wykroić krążki na pierogi.Farsz do pierogów :* szklanka
kaszy jaglanej* garść
suszonych grzybów*
cebula* 3 łyżki
oleju rzepakowego* różowa
sól himalajska Sante ,
pieprzPrzygotowanie :
Kaszę dokładnie opłukać pod zimną
wodą.
Grzyby namoczyć we wrzątku i ugotować.
Kaszę przełożyć do garnka , zalać
wodą i gotować do miękkości. Zostawić do wystygnięcia.
Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na
oleju. Dodać pokrojone
grzyby i wymieszać razem z
kaszą. Przyprawić do smaku. Zimnym farszem nadziewać przygotowane krążki z ciasta. Wrzucać pierogi na osolony wrzątek i gotować około 7 minut od wypłynięcia pierogów.Ja swoje pierogi polałam
czerwoną cebulą przesmażoną na łyżce
oliwy.Zapraszam na stronę sklepu Santeoraz na FB Sante