Wykonanie
Zaczynamy produkcję pierogów i uszek. Będą tradycyjne, z farszem z
kapusty,
suszonych grzybów zebranych jesienią i
cebuli. Tradycja rzecz święta.
![](/Data/Images/w-zielonej-kuchni.blogspot.com\2013_slash_12_slash_farsz-do-pierogow-z-kapusta-i-i/l/364121430.jpg)
mała główka
kapusty3 duże
cebule50-100g
suszonych grzybów ( ilość wedługo upodobań)
oliwasólpieprzGrzyby przekładamy do miski, zalewamy ciepłą
wodą i pozostawiamy na 30 minut, tak aby zmiękły. Po tym czasie kroimy je bardzo drobno ( co dla mnie okazało się najtrudniejsze w całym farszu ;))
Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Gdy będzie już gotowa, przekładamy na durszlak.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości
oliwy.Gdy wszystkie składniki już gotowe,
pora na ostatni ruch - wszystko razem mieszamy w jednej, dużej misce, przyprawiamy
solą i
pieprzem.Gotowe, teraz można już lepić pierogi, czy tez uszka ;)
![](/Data/Images/w-zielonej-kuchni.blogspot.com\2013_slash_12_slash_farsz-do-pierogow-z-kapusta-i-i/l/-1573698861.jpg)