Wykonanie
Najserdeczniejsze życzenia, Cudownych Świąt Bożego Narodzenia, Rodzinnego ciepła i wielkiej radości, Pod żywą choinką zaś dużo prezentów, A w Waszych pięknych duszach, wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. Dziękuję Wam za wszystkie chwile spędzone razem w tym roku, za to, że tu zaglądacie i dajecie mi motywację by dalej tworzyć :) Wesołych Świąt Wam życzę !
Ciasto: klikFarsz: mojego przepisu200g
kiszonej kapusty200g
suszonych grzybów1
cebula2 łyżki
oliwy z oliwek + łyżka do
cebulisól,
pieprzPrzygotowanie:
Grzyby zamoczyć na całą noc, następnie gotować je 20 minut. Dodać pokrojoną
kapustę,
oliwę z oliwek i gotować do miękkości.
Cebulę podsmażyć z łyżką
oliwy na złoto, dodać do
kapusty, doprawić
solą i
pieprzem i ostudzić. Z ciasta wykrawać kółka, nałożyć łyżeczkę farszu, przykryć drugim kółkiem i zlepić brzegi w falbankę. W dużym garnku gotujemy
wodę z
solą i łyżką
oliwy, wkładamy pierogi na wrzącą
wodę i gotujemy do momentu wypłynięcia. Pierogi podajemy z
cebulką lub karmelizowanym
porem.Smacznego:)