Przepisów na polędwiczkę wieprzową jest u mnie na blogu bardzo dużo a dzisiaj prezentuję kolejny. Jest to jeden z lepszych sposobów na to mięso dlatego bardzo zachęcam Was do wypróbowania. Ostatnio rozsmakowałam się w suszonych grzybach, które idealnie pasują do polędwiczki. Sos z kaszą gryczaną to gwarancja pysznego obiadu.ŹródłoSkładniki:2 polędwiczki wieprzowe3 średnie cebule1 szklanka suszonych grzybówoliwasól, pieprzGrzyby zalać gorącą wodą i ostawić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć aż stanie się bursztynowa. Dodać grzyby wraz z zalewą (grzyby można wcześniej pokroić). Na drugiej patelni na gorącym tłuszczu obsmażyć polędwiczki na rumiano. Dodać sos grzybowy, śliwki, sól i pieprz. Dusić na małym ogniu 30 min. Podawać z kaszą gryczaną.Smacznego:)