Wykonanie
Składniki:
serca drobiowe 0,5 kg
pieczarki 0,3 kg
masło 1-2 łyżki
mąka 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
sól,
pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy,
maggiśmietanabulion drobiowy 2 szklankiWykonanie:Serduszka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać
masło, wrzucić sprasowany
czosnek, zeszklić. Dodać pokrojone
serca, oprószyć
mąką i przesmażyć. Przełożyć do rondla.
Pieczarki oczyścić, pokroić w paski i dodać do
serc. Podlać
bulionem. Dodać
pieprz, ziele,
liść laurowy,
maggi, dusić na wolnym ogniu. Doprawić
solą do smaku, zabielić
śmietaną. Podawać z
ziemniakami lub
kaszą.