Wykonanie
Tym razem zupa w całości wykonana przez mojego
męża :-) Ja zajęłam się tylko sesją fotograficzną i oczywiście jedzeniem :-). Muszę przyznać, że bardzo mi posmakowała :-)Składniki:1/2 kg
pieczarek1
cebula2
marchewki1
pietruszkakawałek
selera2
liście laurowe4 kulki
ziela angielskiego2 litry
buliony drobiowegopieprz,
sólśmietana2 łyżki
masłaWykonanie:Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, dodać
przyprawy i zalać
bulionem, gotować do miękkości. W międzyczasie umyć
pieczarki, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodając pod koniec
masło, posolić. Dodać do warzyw, chwilę wszystko razem gotować. Pod koniec zaprawić zupę
śmietaną w następujący sposób. Odlać do szklanki trochę zupy, dodać
śmietanę (parę łyżek), dobrze wymieszać i wlać do zupy, zagotować.Podawać z ugotowanym
makaronem.Smacznego :-)