Wykonanie
Tym razem taki tam niby zwykły przepis na zupę. Niby zwykły, ale zupa była pyszna. Czyli przepis niezwykły :) Ja w ogóle uwielbiam zupy. Wszelakie. Mógłbym tylko zupy jeść i też byłbym szczęśliwy. A pieczarkowej już dość dawno nie jadłem.Zwykle
pieczarkową u mnie w domu jadało się z
ziemniakami. Ale tym razem, dla odmiany, zrobiliśmy z
makaronem. Uznałem, że najlepiej będą pasowały kokardki. A wy wolicie z
makaronem, czy z ziemniakami?1,5 l
bulionu drobiowego400 g
pieczarek30 g
mąki150 ml
śmietanynatka pietruszkitrochę
masła (do smażenia)
sól,
pieprzmakaron (u nas kokardki)
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki. Smażymy na
maśle.
Bulion (można przygotować z TEGO przepisu) zagotowujemy i dodajemy
pieczarki.
Śmietanę łączymy z
mąką i też dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Dorzucamy
natkę pietruszki i podajemy z
makaronem.Prawda, że proste?Smacznego!---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)