Wykonanie
            Ta zupa pieczarkowa, to typowa zupa jednoskładnikowa, jaką lubię sobie od czasu do czasu zjeść. Jest dość gęsta, można ją więc nieco rozrzedzić, (gotując w większej ilości 
wody) lub dodać mniej 
makaronu.Walory smakowe zupy można wydatnie zwiększyć przez dodanie do każdej miseczki łyżki świeżego 
masła.

500 g 
pieczarek, startych na tarce3 
cebule, posiekane3 łyżki 
masła1 płaska łyżka 
mąki1 litr gorącego rosołku (może być z kostki)
sól i 
pieprz do smakuduża ilość 
natki pietruszki i 
koperku1/2 szklanki 
śmietanydowolny drobny 
makaronMasło rozpuszczamy na patelni, wrzucamy 
pieczarki i 
cebulę i smażymy ok 10 minut, posypujemy 
mąką, dokładnie mieszamy, podlewamy odrobiną zimnej 
wody, dokładnie mieszamy, po czym wrzucamy do gorącego rosołku. Gotujemy jeszcze ok 15 minut. Dodajemy 
śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy 
solą i 
pieprzem. W międzyczasie gotujemy 
makaron. Zupę podajemy z 
makaronem, obficie posypaną 
zieleniną.