ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa z tostami

Zupa pieczarkowa z tostami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło 50 gramów
mąka 40 gramów
bulion drobiowy z kostki 3 szklanek
śmietana 100 gramów
serek topiony śmietankowy 120 gramów
natka pietruszki, gałązki 2 sztuk
kromki chleba tostowego 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, a oczyszczoną cebulę w małą kostkę. Na rozgrzanym w rondlu maśle zeszklić cebulę(nie rumieniąc jej), dodać pieczarki i smażyć 5 minut, mieszając doprawić solą i pieprzem. Oprószyć mąką i zasmażyć. Wlać bulion i śmietanę, całość gotować 10 minut. Umyte, osuszone listki natki kilka odłożyć do dekoracji, a resztę grubo posiekać. Do zupy dodać serek topiony i gotować, aż całkowicie się rozpuści.Ponownie doprawić
Na patelni rozgrzać pozostałe masło, włożyć pokrojony na trójkąty chleb tostowy i usmażyć na ładny złoty kolor z obu stron.
Zupę pieczarkową przelać do 4 miseczek, posypać posiekaną natką, udekorować odłożonymi listkami i podawać z tostami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Komentarze:
Autor: doris_donia
Data: 2010-01-24
pycha........
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4978/Zupa-pieczarkowa-z-tostami