Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło 50 gramów
mąka 40 gramów
bulion drobiowy z kostki 3 szklanek
śmietana 100 gramów
serek topiony śmietankowy 120 gramów
natka pietruszki, gałązki 2 sztukkromki
chleba tostowego 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki, a oczyszczoną
cebulę w małą kostkę. Na rozgrzanym w rondlu
maśle zeszklić
cebulę(nie rumieniąc jej), dodać
pieczarki i smażyć 5 minut, mieszając doprawić
solą i
pieprzem. Oprószyć
mąką i zasmażyć. Wlać
bulion i
śmietanę, całość gotować 10 minut. Umyte, osuszone listki
natki kilka odłożyć do dekoracji, a resztę grubo posiekać. Do zupy dodać
serek topiony i gotować, aż całkowicie się rozpuści.Ponownie doprawićNa patelni rozgrzać pozostałe
masło, włożyć pokrojony na trójkąty
chleb tostowy i usmażyć na ładny złoty kolor z obu stron.Zupę
pieczarkową przelać do 4 miseczek, posypać posiekaną
natką, udekorować odłożonymi listkami i podawać z tostami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: doris_doniaData: 2010-01-24pycha........Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: