Wykonanie
Już drugi raz w tym tygodniu robię szybkie naleśniki z
pieczarkami. M. smaży naleśniki, ja robię farsz :) Idealne na obiad lub kolację :) Koniecznie musicie spróbować!
Potrzebujemy (na 6-7 dużych naleśników):500 g
pieczarek1/2
cebuli1
serek topiony (u mnie
śmietankowy)
sól i
pieprz do smaku (uwaga,
serek topiony jest dość słony)1,5 łyżki
masłanaleśniki
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki (ja robię to za pomocą robota kuchennego z przystawką do krojenia).
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę.Na rozgrzanym tłuszczu smażymy
cebulę (do lekkiego zarumienienia), następnie smażymy
pieczarki aż wszystkie zmienią kolor na ciemniejszy i wyparuje z nich cała
woda.Na koniec dodajemy
serek topiony i smażymy aż całkowicie się rozpuści i połączy z
pieczarkami. Możemy posolić i popieprzyć do smaku.Gotowy farsz nakładamy do usmażonych wcześniej naleśników. Gotowe! Smacznego :)