Ekspresowe naleśniki z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Już drugi raz w tym tygodniu robię szybkie naleśniki z pieczarkami. M. smaży naleśniki, ja robię farsz :) Idealne na obiad lub kolację :) Koniecznie musicie spróbować!
Potrzebujemy (na 6-7 dużych naleśników):
500 g pieczarek
1/2 cebuli
1 serek topiony (u mnie śmietankowy)
sól i pieprz do smaku (uwaga, serek topiony jest dość słony)
1,5 łyżki masła
naleśniki
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki (ja robię to za pomocą robota kuchennego z przystawką do krojenia). Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cebulę (do lekkiego zarumienienia), następnie smażymy pieczarki aż wszystkie zmienią kolor na ciemniejszy i wyparuje z nich cała woda.
Na koniec dodajemy serek topiony i smażymy aż całkowicie się rozpuści i połączy z pieczarkami. Możemy posolić i popieprzyć do smaku.
Gotowy farsz nakładamy do usmażonych wcześniej naleśników. Gotowe! Smacznego :)
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2016/02/ekspresowe-nalesniki-z-pieczarkami.html