ßßß Cookit - przepis na Polędwiczki koperkowe na śmietance owsianej

Polędwiczki koperkowe na śmietance owsianej

nazwa

Wykonanie

Pyszna alternatywa dla tych, co muszą unikać nabiału. Klasyczną śmietankę z powodzeniem możemy zastąpić jej owsianym odpowiednikiem .
Składniki:
· polędwiczka wieprzowa
· 200 ml śmietanki owsianej
· masło kalrowane do smażenia
· sól
· pieprz
· duży pęczek koperku
· cebula
Polędwiczkę dokładnie osuszamy, a następnie porcjujemy na ok. 2 cm kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obsmażamy na dobrze rozgrzanym maśle klarowanym.
W garnku złocimy drobno posiekaną cebulkę. Dodajemy polędwiczki, całość zlewamy śmietanką, którą rozcieńczamy zagotowaną wodą. Polędwiczki powinny dusić się w śmietance do miękkości. Pod koniec duszenia, sos doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy drobno posiekany koperek. Smacznego!
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/04/poledwiczki-koperkowe-na-smietance.html