ßßß

Składniki:- 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej- 2 czerwone papryki albo jedna duża- 1 ogórek- 3 ząbki czosnku- pęczek natki pietruszki- ew. pęczek szczypioru- ok. 20 listków mięty- ok. 5 łyżek oliwy z oliwek- 4 pomidory- sok z 1/2 cytryny (może być więcej)- 1/2 łyżeczki cynamomu- sól- pieprzSposób przygotowania:Gotujemy kaszę jaglaną . O tym jak ugotować kaszę jaglaną pisałem tutaj. :)Papryki, ogórka, pomidory kroimy w małą kostką.Siekamy natkę pietruszki, miętę oraz opcjonalnie - szczypior i dodajemy do ww. warzyw.Czosnek przeciskamy bez praskę i mieszamy z powstającą sałatką.Do sałatki dodajemy wystudzoną kaszę jaglaną.Wyciskamy sok z połówki cytryny i skrapiamy nim całość.Przyprawiamy cynamonem, pieprzem solą.Polewamy oliwą z oliwek i mieszamy, aż wszystkie smaki się połączą.