Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pstrąg wędzony 350 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
mięta 1 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Lekko zmrozić
rybę i pokroić na bardzo cienkie
płatki. Sparzony
pomidor obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w drobna kostkę. Umyty
ogórek pokroić na cieniutkie plasterki. Opłukana, osuszona
miętę, kilka listków odstawić, a resztę posiekać.Sparzona
cytrynę obrać ze skórki. część skórki drobno posiekać. Z
cytryny wycisnąć sok. Oczyszczony
czosnek rozdrobnić i wymieszać z
sokiem oraz
skórka cytrynową,
sola i
pieprzem,
oliwą oraz posiekaną
miętą.Układać na talerzu na przemian plastry
ryby i
ogórka. Polać sosem i posypać posiekanymi
pomidorami. Udekorować spiralkami
skórki cytrynowej oraz listkami
mięty. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z RybSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: