Wykonanie
Dziś prosty przepis na bardzo smaczną
rybkę. To spora odmiana, bo pierwszy raz na moim blogu pojawia się przepis na
rybę, ostatnio były głownie wypieki. Pamiętam, że kiedyś w taki sposób
pangę robił Pascal. U mnie będzie
pstrąg.Ten przepis świetnie sprawdzi się na grillu, w kieszonkach z folii aluminiowej. Zbliża się majówka więc można wypróbować.Składniki:2
pstrągi, patroszone i wyczyszczone1
cytrynanatka pietruszki2 łyżki
oliwy2 ząbki
czosnku1 płaska łyżka
solipieprzOliwę połączyć z
czosnkiem przeciśniętym przez praskę,
solą i
pieprzem, dodać kilka kropel
soku z cytryny. Posmarować
pstrąga na zewnątrz i wewnątrz powstałym sosem (robiłam to pędzlem). Do środka włożyć plasterek
cytryny i kilka listków
pietruszki. Piec w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym
oliwą, w temp. 200st. C około 20min. Przełożyć na talerz, udekorować i podawać. Smacznego:)Przed upieczeniem:
Po upieczeniu, już na talerzu: