Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bakłażan 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
ogórek 0,5 sztuk
czosnek 1 ząbki
jogurt naturalny 150 mililitrówlistki
mięty 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego
bakłażana ponacinać nożem tak, jakby się wycinało plastry o grubości 2 cm. Ułożyć na blasze, skropić
oliwa i piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Od czasu do czasu obrócić.
Pomidory pokroić na plastry. Wyjąc blachę z
bakłażanem i w nacięcia włożyć plastry
pomidora. Piec jeszcze 15 minut.Sos:
ogórek drobno posiekać,
czosnek rozdrobnić i wymieszać z
jogurtem oraz posiekaną
miętą. Przed podaniem oprószyć
bakłażana solą oraz
pieprzem.Uwagi:Można też kilka kolorowych, drobnych
pomidorków wrzucić na blachę obok
bakłażana i piec 10 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSosy i pastyZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: