Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kuskus 250 gramów
dymka 3 sztuk
pomidory 3 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowychlistki
mięty według uznania
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kuskus ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Pomidory,
ogórka i
zioła umyć i osuszyć. Oczyszczone
dymki wraz ze
szczypiorkiem i
ziołami drobno posiekać, a
pomidory i
ogórka pokroić w kostkę. do
kuskusu dodać warzywa,
zioła, doprawić
pieprzem i wszystko wymieszać. Przykryć i odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Z
cytryny wycisnąć sok i połączyć go z
oliwą. Doprawić
solą i
pieprzem. Tuż przed podaniem polać
sałatkę i dokładnie wymieszać. Tabuli można podawać z podgrzanym
chlebem pita.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: