Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kasza kuskus 150 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
natka pietruszki 3 łyżek stołowychlistki
mięty według uznania
dymka 1 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
kaszę wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Obrany
ogórek pokroić w kostkę. Sparzone, obrane
pomidory też pokroić w kostkę. Oczyszczoną
dymkę razem ze
szczypiorem posiekać. Wymieszać
kasze z pozostałymi przygotowanymi składnikami.Wymieszać
oliwę z
sokiem z cytryny, doprawić
solą,
pieprzem oraz
cukrem i polać
sałatkę. Całość lekko przemieszać i schłodzić w lodówce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: