Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kuskus 250 gramów
czosnek 2 ząbki
ogórek zielony 1 sztuk
dymka 2 sztuk
papryka 3 sztuk
pomidor 1 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
mięta 0,5 pęczek
oliwki czarne 50 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Osolonym wrzątkiem zalać
kuskus i odstawić, aż wchłonie płyn. Ostudzony rozkruszyć widelcem. Dodać oczyszczony posiekany
czosnek, pokrojony w kostkę
ogórek, oczyszczone pokrojone
dymki, oczyszczone pokrojone w kostkę
papryki, sparzony, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę
pomidor, opłukana, osączona oraz drobno posiekana
natkę i
miętę. Wszystko wymieszać i dodać
oliwki bez pestek,
oliwę oraz
sok z cytryny. Mieszając doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i wstawić na 30 minut do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: