ßßß
Cookit - przepis na Gołąbki w młodej kapuście
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gołąbki w młodej kapuście
Składniki
Kapusta młoda
Ryż
Mięso mielone
Koncentrat pomidorowy
Jajko
Sól
Pieprz
Cynamon
Majeranek
Pomidor
Oliwa z oliwek
Sos pomidorowy
Grzyby
Wykonanie
główka
młodej kapusty
1 szkl
ryżu
400 g
mięsa mielonego
2 łyżki
koncentratu pomidorowego
1
jajko
sól
pieprz
szczypta
cynamonu
majeranek
2
pomidory
oliwa
Ryż
ugotować w 2 szkl
wody
. Odstawić na pół godziny pod przykryciem. Wystudzić.Dodać
mięso
,
jajko
i
przyprawy
do smaku oraz
koncentrat pomidorowy
i wymieszać nadzienie.
Kapustę
obrać z liści polewając wrzątkiem.Liście włożyć do wrzątku i gotować przez ok 5 min. Wyjąć z
wody
i osuszyć.Odciąć grubsze nerwy liści.Nabierać po 1 łyżce nadzienia kłaść na liście i uformować gołąbki.Ułożyć gołąbki w brytfance. Obłożyć małymi liśćmi i plasterkami
pomidora
. Skropić
oliwą
podlać
wodą
ok 3/4 szkl. Zapiec w piekarniku przez 30 min w temp 200 st.Podawać z
sosem pomidorowym
lub
grzybowym
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/06/goabki-w-modej-kapuscie.html
Przepisy powiązane
Pomidory faszerowane
Gołąbki z wolnowaru
Pomidor nadziewany
KLOPSY Z RYŻEM
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I QUINOA
Składniki powiązane (0)