ßßß Cookit - przepis na Pomidor nadziewany

Pomidor nadziewany

nazwa

Wykonanie

Pomidorowo- mięsny faszerowaniec. Świetnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje!
Składniki:
3 duże pomidory
2 łyżki ryżu
20 dag mięsa mielonego
Jajko
Cebula
Sól, pieprz
Szczypta majeranku
Olej do smażenia
Wykonanie:
Wydrążyć wnętrze pomidora. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną cebulkę, jajko, sól, pieprz i majeranek. Podsmażyć na oleju. W między czasie podgotować ryż (ok. 10 minut) i dodać do podsmażonego mięsa. Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych pomidorów. Gotowe pomidorki włożyć do folii aluminiowej i piec w piekarniku w temperaturze 220 stopni, przez ok. 15 minut.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/04/pomidor-nadziewany.html