Wykonanie
3 plastry
karkówki3 łyżki
oliwy1 łyżka
octu balsamicznegoświeży
rozmarynpieprz ziołowypieprz czarny1 łyżka
miodusól200 g
pieczarek1
cebula1
kalafior2 łyżki
śmietany1 łyżka
musztardyoreganobazyliamajeranekOliwę wymieszać z
miodem i
octem balsamicznym, dodać łyżeczkę
pieprzu ziołowego, doprawić
pieprzem czarnym,
solą , dodać posiekany drobno
rozmaryn i zamarynować
karkówkę na kilka godzin.
Kalafior podzielić na różyczki, opłukać pod bierzącą
wodą i ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić, dodać
śmietanę,
musztardę,
sól, i
pieprz do smaku i przy pomocy blendera przygotować puree.
Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić z
cebulką na łyżce
oleju, doprawić
bazylią,
oregano i
majerankiem.
Karkówkę razem z resztkami marynaty włozyć na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron po 3-4 minuty, zależnie jak kto lubi , czy wysmażoną czy z lekko surowym wnętrzem.Podawać z
pieczarkami i puree, do tego może być
pomidor ze
szczypiorkiem