ßßß
0,5 szkl kaszy jaglanej
1 szkl wody2 jajka2 łyżki śmietany2 łyżki mąkipół łyżeczki proszku do pieczeniasólpieprz czarny Kamis300 g mięsa drobno mielonego200 g cukinii100 g sera żółtego1 jajko sól1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiegoszczypta czosnku niedźwiedziegoszczypta lubczykuszczypta oreganoszczypta majerankuser żółty do posypania
Kaszę ugotować na 1 szkl wody, odstawić pod przykryciem na ok godzinę.Wystudzoną kaszę przełożyć do miski, dodać jajka, śmietanę, sól i pieprz , dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać.Ciasto wyłożyć do formy na tartę i upiec w temp 180 st przez 15 min.Mięso włożyć do miski, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser na tarce o trochę mniejszych. Dodać przyprawy i zioła , wymieszać . Wyłożyć na upieczony spód, wyrównać, posypać niewielką ilością żółtego sera i upiec w temp 180 przez ok 25 min.Podawać tartę posypaną drobno siekanymi świeżymi ziołami. Bazylia, oregano, natka pietruszki.