Wykonanie
Składniki:- 1 średni
kalafior,- 4
pomidory,- puszka
kukurydzy,- 1 średnia
cebula,- 5
jajek,- pęczek
koperku,- 3 ząbki
czosnku,-
sól,
pieprz.
Kalafior umyć, podzielić na różyczki, wrzucić do wrzątku i gotować maksymalnie 5 minut. Odcedzić i przelać zimna
wodą, odsączyć.Sos:- 3/4 łyżki
soku z cytryny,- 4 łyzki
wody,- 4 łyżki
musztardy,- 12 łyżek
oleju,- 4 łyżki
majonezuDo składników sosu dodać drobno posiekaną
cebulkę oraz
czosnek. Przyprawić
solą i
pieprzem do smaku, wedle uznania.W półmisku ułożyć:
KALAFIORPOMIDORJAJKAKUKURYDZAKOPEREK............................................ wszystko polać przygotowanym wcześniej sosem.