Wykonanie
Smaczne proste i szybkie w przygotowaniu placki z
pieczarkami ,
serem i
wędliną, będą świetną propozycją na sycący obiad lub gorącą kolację. Podane na gorąco z
keczupem lub
sosem pomidorowym smakują przepysznie i są ciekawym daniem, które można przygotować ze składników znajdujących się w naszej lodówce .
składniki na około 10 placków15 dag
pieczarek15 dag
sera żółtego20 dag
wędlinyszklanka przegotowanej
wody1
cebula2
jajkaszklanka
mąki pszennej3 łyżki
mąki ziemniaczanejgałązka
natki pietruszkiolej do smażenia
czarny pieprzsólprzepis
Pieczarki,
ser żółty oraz
wędlinę kroimy w kostkę,
cebulę i
natkę pietruszki drobno siekamy .Do miski wsypujemy
mąkę pszenną, dodajemy
mąkę ziemniaczaną,
jajka i wlewamy przegotowaną
wodę, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji .Następnie dodajemy pokrojone
pieczarki,
ser żółty, posiekaną
cebulę,
wędlinę oraz
natkę pietruszki, wszystko doprawiamy
solą oraz
pieprzem i dokładnie mieszamy .Na rozgrzanym
oleju smażymy średniej wielkości placki z obu stron na rumiano.Placki najlepiej smakują podane na gorąco z
keczupem lub
sosem pomidorowym .