Wykonanie
Składniki:- 4 duże
pieczarki- 1
cukinia-
pomidorki koktajlowe- 1 puszka
pomidorów- ok. 400g pierożków tortelloni z nadzieniem
serowym- kawałek
parmezanu-
sól i
pieprz-
oliwa- świeża
bazyliaSposób przygotowania:1. Tortelloni gotujemy al dente, gotowe odcedzamy.
Pieczarki i
cukinię oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.2. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę warzywa i tortelloni (na jeden szpikulec średnio 4 tortelloni).3. Naczynie do zapiekania smarujemy
oliwą, wlewamy równomiernie
pomidory z puszki, układamy szaszłyki, przyprawiamy
solą i
pieprzem. Na końcu posypujemy startym
parmezanem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. w 180 stopniach (aż warzywa będą miękkie).4. Gotowe szaszłyki wyciągamy na talerze i posypujemy świeżą
bazylią.