Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Karp na kolacje wigilijnąZupa wigilijna śliwkowa »
Ryba po grecku500 g
filetów rybnych z
mintaja ,pół
selera, 2
marchewki,1
pietruszka,1
cebula,
koncentrat pomidorowy, 150 gram
oliwa z oliwek,
natka pietruszki,sok z połowy
cytryny,
mąka,
sól,
pieprz,
cukier,1 łyżka
liście laurowe, 3
ziele angielskie 31-Filety obtoczyłam w
mące i podsmażyłam na patelni .2- Polewamy
rybę sokiem z cytryny.3-Warzywa obrałam, umyłam i z tarłam na tarce na grubo.4-
Cebulę pokroiłam na drobno i zeszkliłam ją na patelni .5-Następnie wrzuciłam na patelnię starte warzywa, około dziesięciu łyżeczek
koncentratu pomidorowego,
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól pieprz i
cukier.6-Do wszystkiego dolałam odrobinę
wody i dusilam przez około 30 minut.7-W salaterce układałam warstwami
rybę i sos z warzywami i dodałam
soku z cytryny.8- Udekorowałam
pietruszka natką :)
wtorek, 27 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter