ßßß
Cookit - przepis na Ryba po grecku II
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba po grecku II
Składniki
Filet rybny
Dorsz
Marchew
Cebula
Pietruszka
Seler
Cytryna
Koncentrat pomidorowy
Bulion
Natka pietruszki
Mąka
Cukier
Olej
Sól
Pieprz
Liść laurowy
Ziele angielskie
Wykonanie
Moja druga wersja
ryby
o grecku. Pierwszą możecie znaleźć tutaj .
Składniki:1 kg
filetów z ryby
(u mnie
dorsz
)5
marchewek
4
cebule
2
pietruszki
1
seler
sok z 1/2
cytryny
5 łyżek
koncentratu pomidorowego
bulion
(może być z kostki)
natka pietruszki
mąka
cukier
olej
sól
,
pieprz
3
liście laurowe
5 ziare n
ziela angielskiego
Spo sób przygotowania:1.
Cebulę
posiekać, resztę warzyw obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.2.
Cebulę
zeszklić na łyżce
oleju
, dodać warzywa,
koncentrat pomidorowy
i pół łyżeczki
cukru
. Dolać
bulion
, aby uzyskać konsystencję sosu. Dodać też
ziele angielskie
i
liść laurowy
. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez ok 25 minut. Doprawić do smaku.3. Odmrożone
filety rybne
obtoczyć w
mące
, zrumienić na
oleju
i po usmażeniu skroić
sokiem z cytryny
.4.
Rybę
wyłożyć na dno naczynia.5. Całość przykryć warzywami i posypać
natką pietruszki
. Smakuje na ciepło i na zimno.Smacznego!!!
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/04/ryba-po-grecku-ii.html
Przepisy powiązane
Ryba po grecku
Ryba po grecku
Ryba po grecku
Ryba po grecku
Ryba po grecku + film
Składniki powiązane (0)