Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 11(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filety rybne 1,5 kilogramów
marchewka 6 sztuk
pietruszka 2 sztuk
seler 0,5 sztuk
cebula 3 sztuk
cytryna 1 sztuk
olej według uznania
mąka według uznania
koncentrat pomidorowy według uznania
ziele angielskie 4 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowaną
cytrynę pokropić na ćwiartki. Umyte, osuszone
ryby podzielić na porcje, oprószyć
sola oraz
pieprzem, skropić
sokiem z jednej ćwiartki
cytryny i wstawić do lodówki na 20 minut.Oczyszczone
marchewki,
pietruszki oraz
seler pokroić w słupki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczoną
cebule grubo posiekać. Warzywa przesmażyć na
oleju. Po kilku minutach wlać szklankę wrzącej
wody, wycisnąć resztę
cytryny, doprawić
solą oraz
pieprzem,
liściem laurowym oraz
zielem angielskim. Dodać mały
koncentrat pomidorowy i dusić na małym ogniu 15 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem.
Ryby obtoczyć w
mące i usmażyć na rumiano na
oleju. Przełożyć do garnka z warzywami i chwile jeszcze dusić. Podawać na gorąco lub jako zimną przystawkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: