Wykonanie
Coś zamiast prawdziwych zrazów, prawdę mówiąc nie mają nic wspólnego z prawdziwymi zrazami , ale taka była nazwa tego dania, które znalazłam kiedyś w jakiejś gazecie.0 ,6 kg
schabu2 łyżki
mąki1
cebula3
marchewki1
pietruszka1/2
selera2 łyżki
koncentratu pomidorowegosólpieprzlistek laurowyziele angielskiewarzywko
Mięso pokroić w plastry .rozbić na cienkie zrazy. Posypać
solą,
pieprzem, oprószyć
mąką i obsmażyć na rumiano z dwóch stron na
smalcu.Warzywa kroimy w grubą kostkę i podsamażamy również. Obsmażone zrazy i warzywa , przekładamy do rondla, dodajemy trochę
wody i
przyprawy ,Dusimy pod przykryciem do miękkości
mięsa, pod koniec dodajemy
koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby dolewamy
wodę. ..... Ilość warzyw można dodać według własnego uznania .