ßßß
Coś zamiast prawdziwych zrazów, prawdę mówiąc nie mają nic wspólnego z prawdziwymi zrazami , ale taka była nazwa tego dania, które znalazłam kiedyś w jakiejś gazecie.0 ,6 kg schabu2 łyżki mąki1 cebula3 marchewki1 pietruszka1/2 selera2 łyżki koncentratu pomidorowegosólpieprzlistek laurowyziele angielskiewarzywkoMięso pokroić w plastry .rozbić na cienkie zrazy. Posypać solą, pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z dwóch stron na smalcu.Warzywa kroimy w grubą kostkę i podsamażamy również. Obsmażone zrazy i warzywa , przekładamy do rondla, dodajemy trochę wody i przyprawy ,Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby dolewamy wodę. ..... Ilość warzyw można dodać według własnego uznania .