ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukszparagi 150 gramówpomidory suszone 50 gramówpomidorki koktajlowe 50 gramówrukola 100 gramówpestki dyni 30 gramówoliwa 60 mililitrówmusztarda 2 łyżek deserowychmiód 1 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane jajka pokroić na ćwiartki. Oczyszczone szparagi ugotować w osolonym wrzątku na półmiękko. Odcedzone przelać bardzo zimna wodą i osączyć. Umyte pomidorki poprzekrawać.Oczyszczona rukolę wymieszać w misce ze szparagami oraz obydwoma rodzajami pomidorów. Dodać jajka oraz uprażone na suchej patelni pestki dyni.Wymieszać oliwę z musztarda, miodem oraz sokiem z cytryny. Doprawić solą oraz pieprzem, polać sałatkę i wymieszać. Można rozłożyć do szerokich szklanek i podawać schłodzoną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: