Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
szparagi 150 gramów
pomidory suszone 50 gramów
pomidorki koktajlowe 50 gramów
rukola 100 gramów
pestki dyni 30 gramów
oliwa 60 mililitrów
musztarda 2 łyżek deserowych
miód 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane
jajka pokroić na ćwiartki. Oczyszczone
szparagi ugotować w osolonym wrzątku na półmiękko. Odcedzone przelać bardzo zimna
wodą i osączyć. Umyte
pomidorki poprzekrawać.Oczyszczona
rukolę wymieszać w misce ze
szparagami oraz obydwoma rodzajami
pomidorów. Dodać
jajka oraz uprażone na suchej patelni
pestki dyni.Wymieszać
oliwę z
musztarda,
miodem oraz
sokiem z cytryny. Doprawić
solą oraz
pieprzem, polać
sałatkę i wymieszać. Można rozłożyć do szerokich szklanek i podawać schłodzoną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: