Pestki dyni

nazwa

Wartości odżywcze

Porcja: 30g Kalorie: 153 kcl

Błonnik pokarmowy2   g

z cukrów42 kcal

z białek25 kcal

z alkoholu0 kcal

Gęstość8,1E-06 g

Objętość111 g/m3

Food folate9,9E-06   μg

Tłuszcze jednonienasycone3,3   μg

Tłuszcze wielonienasycone4,3   μg

Tłuszcz10   g

Tłuszcze nasycone1,8   μg

Węglowodany10   g

Total Folate9,9E-06   μg

Cukier0,387   g

Białko0,0073   g

Tryptofan0,134   g

Treonina0,25   g

Izoleucyna0,333   g

Leucine0,594   g

Lysine0,391   g

Metionina0,152   g

Cystyna0,083   g

Fenyloalanina0,395   g

Tyrosine0,277   g

Walina0,458   g

Arginina1,2   g

Histydyna0,193   g

Alanina0,351   g

Kwas asparaginowy0,719   g

Kwas glutaminowy1,4   g

Glicyna0,477   g

Prolina0,308   g

Seryna0,378   g

A4,5E-07   μg

B11,6E-05   mg

C0,000315   mg

B62,1E-05   mg

E0,000168   mg

B30,000707   mg

B120   μg

B23E-05   mg

B59,4E-05   μg

B90   μg

K1,4E-06   μg

Retinol0   μg

Beta Kryptoksantyna0   μg

Likopen0   μg

Luteina + Zeaksantyna9E-06   μg

A(IU)11   IU

Bete-karoten1,5E-06 μg

Alfa-karoten3E-07 μg

Omega-30,028 mg

Omega-64,3 mg

Fosfor0,19   mg

Magnez0,122   mg

Potas0,256   mg

Sód0,212   μg

Wapń0,016   mg

Żelazo0,0017   mg

Cynk0,0027   mg

Mangan0,000748   μg

Miedź0,000295   μg

Selen2,8E-06   μg

Cholesterol0   μg

Objętość(ml)0   ml