ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukrzodkiewka 2 pęczeksałata rzymska 0,5 sztukrukola 1 szklanekoliwa 3 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychpieprz biały 1 szczyptasól 1 szczyptaWykonanie:Ugotowane na twardo jajka ostudzone obrać i pokroić w ósemki. Oczyszczone rzodkiewki cienko poszatkować. Sałatę i rukolę opłukać i osuszyć. Z rukoli oderwać twarde końcówki. Oba rodzaje sałaty porwać na mniejsze kawałki.Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawiając solą oraz pieprzem.Sałatę przełożyć do salaterki, posypać krążkami rzodkiewki i rozłożyć pokrojone jajka. Tuż przed podaniem skropić sosem i delikatnie przemieszać wszystkie składniki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: