Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
rzodkiewka 2 pęczek
sałata rzymska 0,5 sztuk
rukola 1 szklanek
oliwa 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz biały 1 szczypta
sól 1 szczyptaWykonanie:Ugotowane na twardo
jajka ostudzone obrać i pokroić w ósemki. Oczyszczone
rzodkiewki cienko poszatkować.
Sałatę i
rukolę opłukać i osuszyć. Z
rukoli oderwać twarde końcówki. Oba rodzaje
sałaty porwać na mniejsze kawałki.
Oliwę wymieszać z
sokiem z cytryny, doprawiając
solą oraz
pieprzem.
Sałatę przełożyć do salaterki, posypać krążkami
rzodkiewki i rozłożyć pokrojone
jajka. Tuż przed podaniem skropić sosem i delikatnie przemieszać wszystkie składniki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: