Wykonanie
Kolejna propozycja na wielkanocne śniadanie czyli
sałatka z
jajkiem. Tym razem z przepiórczym. Pyszna, zielona, idealna na początek wiosny.Ten przepis, oraz kilka innych, smacznych i Wielkanocnych znajdziecie także w Chochli .
Składniki :* garść
rukoli* 6 przepiórczych
jajek ugotowanych na twardo* 5
rzodkiewek* 6
pomidorków koktajlowych* garść pestek
słonecznika* dressing : 2 łyżki
soku z cytryny bądź
limonki,
sól,
pieprz, 3 łyżki
oliwy z oliwek, świeże
ziołaPrzygotowanie :Na talerzu bądź w salaterce ułożyć
rukolę, połówki
jajek przepiórczych i
pomidorków. Dodać plasterki
rzodkiewki, całość posypać prażonymi
pestkami słonecznika. Składniki dressingu wymieszać, polać przygotowaną
sałatkę. Podawać od razu.