Wykonanie
Tą
sałatkę przygotowałam na potrzeby czasopisma Food Culture, pewnie większość z Was już ją widziała ale że całkiem fajnie mi się z nią pracowało a następnie jadło to pozwoliłam sobie ją zamieścić na blogu :-)
przepis własnySkładniki:1 duży
pomidor zielono żółty,1
pomidor malinowy,kilka
pomidorków koktajlowych,garść
Rukoli,garść
roszponki,50g
sera feta,
sól,
pieprz,łyżeczka
oliwy z oliwek,cząstka
limonki.Przygotowanie:
Pomidorki pokrój w cząstki, delikatnie umyj
roszponkę oraz
ukolę, osącz na papierowym ręczniku, pokrój
fetę na kosteczki. Na talerzu rozłóż
ukolę i
roszponkę, poukładaj pokrojone
pomidorki, porozrzucaj
fetę i dopraw
pieprzem,
oliwą oraz
sokiem z limonki. Smacznego.