Wykonanie
Składniki:
- ok. 200g
sałaty roszponki- 5
jajek- ok. 12
pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki
oliwy- 1 łyżka
soku z cytryny-
sól i
pieprz-
pestki dyni do posypania
- 1 łyżka płynnego
miodu- 1/3 szklanki
octu balsamicznegoSposób przygotowania:
1.
Jajka gotujemy na twardo, następnie je obieramy i kroimy na ćwiartki.
2.
Sałatę myjemy, suszymy, przekładamy do miski, mieszamy z
oliwą,
sokiem z cytryny, pokrojonymi na połówki
pomidorkami, przyprawiamy
solą i
pieprzem.
3.
Sałatę z
pomidorami wykładamy na talerze, na wierzch kładziemy ugotowane
jajka, posypujemy
pestkami dyni.
4. Na samym końcu polewamy
octem balsamicznym, dokładnie wymieszanym z
miodem. Podajemy z
pieczywem.
Inspiracja:krainamiodemplynaca