Wykonanie
Truskawki nie tylko do ciasta... tak powinien brzmieć tytuł tego posta :)
Truskawki wspaniale komponują się także w potrawach wytrawnych, w szczególności dobrze wypadają w sałatkach, takich właśnie prostych i pysznych na zielonym tle :)Wystarczą trzy składniki...
rukola,
truskawki i
ser :) Tym razem polecam
ser cypryjski
ser Halloumi z
mleka owczego lub mieszanki
mleka owczego, koziego i krowiego - doskonały do grillowania - idealny do podania na ciepło, więc nie czekajcie aż wystygnie :)


Składniki:100 g
rukoli20 dag
truskawekoliwaDressing:1/2
sok z cytryny1 łyżeczka czubata
miodu1 łyżeczka
musztardy Dijonszczypta
soli3 łyżki
oliwy z oliwekWszystkie składniki wymieszać rózgą.Na talerzu rozłożyć
rukolę oraz pokrojone na pół
truskawki.
Ser Halloumi pokroić w niezbyt grube plastry, spryskać
oliwą, a następnie grillować. Ułożyć ciepły
ser na
rukoli. Polać dresingiem i zajadać :)

