Wykonanie
Dzisiaj, tak na szybko polecam pyszną, zdrową i chrupiącą
sałatkę z
tuńczyka. W ten mroźny, zimowy dzień przyda się porcja witamin a jednocześnie nie będziemy zbyt obciążeni więc w razie upadku na śliskim chodniku złapiemy równowagę:) Mam nadzieję, że mi się to nie przytrafi:)
Składniki:puszka
tuńczyka w sosie własnym1 mały, zielony
ogórek1
żółta paprykagarść mieszanki
sałat1 mała
czerwona cebula1
jajko na twardo6 łyżek
oliwy2 łyżeczki
musztardy Dijon
sól,
pieprzkoperek do posypania
Tuńczyka odsączyć z zalewy,
ogórka,
cebulę,
paprykę pokroić w kostkę,
jajko w cząstki. Na talerzu ułożyć
sałatę, następnie
tuńczyka i pokrojone warzywa. Zmieszać składniki sosu, polać
sałatkę i posypać
koperkiem. Podawać schłodzoną w lodówce.Smacznego:)