ßßß Cookit - przepis na Łososiowa z papryką i cebulą czerwoną. Pasta na kanapki

Łososiowa z papryką i cebulą czerwoną. Pasta na kanapki

nazwa

Wykonanie

Oto kolejny wariant piątkowej pasy na kanapki. Kolejny bo jakiś czas temu przygotowywałam już pastę z łososia. Tym razem pewne składniki zastąpiłam innymi, pewne dodałam. Pasta powstała na jajeczne wielkopiątkowe śniadanko działowe w pracy. Wyszło smacznie i delikatnie zarazem.
Składniki:
opakowanie łososia wędzonego na zimno (100 gram)
2 duże jaja gotowane na twardo
1/4 długiego ogórka zielonego
kilka pasków papryki żółtej
kilka piór cebuli czerwonej
sól, pieprz
łyżka duża majonezu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Pasta najlepsza po jakimś czasie gdy smaki się przegryzą. Dobór składników nastąpił wg dwóch zasad:
- co mam w lodówce i się nada :)
- oraz bez koperku bo Lidka nie lubi ;).
Wyszło całkiem smacznie aczkolwiek koperek do łososia uważam za niemalże niezastąpiony i na przyszłość zdecydowanie wybieram poprzedni wariant pasty kanapkowej z łososia .
Oczywiście kto sam nie spróbuje ten nie zdecyduje co woli :)
Źródło:http://cytryny-jak-maliny.blogspot.com/2016/04/ososiowa-z-papryka-i-cebula-czerwona.html