Wykonanie
Oto kolejny wariant piątkowej pasy na kanapki. Kolejny bo jakiś czas temu przygotowywałam już pastę z
łososia. Tym razem pewne składniki zastąpiłam innymi, pewne dodałam. Pasta powstała na jajeczne wielkopiątkowe śniadanko działowe w pracy. Wyszło smacznie i delikatnie zarazem.
Składniki:opakowanie
łososia wędzonego na zimno (100 gram)
2 duże
jaja gotowane na twardo1/4 długiego
ogórka zielonegokilka pasków
papryki żółtejkilka
piór cebuli czerwonejsól,
pieprzłyżka duża
majonezuPrzygotowanie:Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kostkę. Doprawiamy
solą,
pieprzem i dodajemy
majonez. Pasta najlepsza po jakimś czasie gdy smaki się przegryzą. Dobór składników nastąpił wg dwóch zasad:- co mam w lodówce i się nada :)- oraz bez
koperku bo Lidka nie lubi ;).Wyszło całkiem smacznie aczkolwiek
koperek do
łososia uważam za niemalże niezastąpiony i na przyszłość zdecydowanie wybieram poprzedni wariant pasty kanapkowej z
łososia .Oczywiście kto sam nie spróbuje ten nie zdecyduje co woli :)