Wykonanie
Zawsze kiedy widziałam przepis na tę
sałatkę zastanawiałam się czym się ludzie właściwie zachwycają ale teraz kiedy sama ją zrobiłam już się nie dziwię.
Sałatka zawiera tak mało składników a jest taka pyszna. Chrupiąca
sałata, soczysty
kurczak i pyszne grzanki w zestawieniu z lekko winnym i aromatycznym sosem to jest to co napewno podbije
serca gości ale i domowników. Do tych wszystkich argumentów
mogę jeszcze dorzucić, że
sałatka jest bardzo lekka i człowiek nie czuję się ociężąły po zjedzeniu nawet sporej ilości. Bardzo polecam. Przepis pochodzi z
Soli i
Pieprzu.
Składniki:1 główka
sałaty lodowej1 podwójna
pierś z kurczakagrzanki z
chleba tostowegoparmezansól,
pieprzsok z połowy
cytryny1 łyżka
octu balsamicznego1 łyżka
oliwy1 ząbek
czosnkuszczypta
pieprzuSałatę porwać na kawałki.
Kurczaka pokroić w małą kostkę i usmażyć na
oliwie na złoty kolor, przyprawić
solą i
pieprzem. Kromki
chleba pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor. Wszystkie składniki sosu wymieszać razem i dodać zmiażdżony
czosnek. Odstawić.
Sałatę rozłożyć na talerzach, dodać
kurczaka i grzanki. Posypać startym
parmezanem. Przed samym podaniem polać dressingiem.Smacznego:)