Wykonanie
Jako że w kieszonkę można włożyć prawie wszystko dzisiaj przedstawiam kolejne danie z tego cyklu. Wystarczyło zrobić przegląd lodówki żeby wiedzieć co wpakować do środka. Resztka
szpinaku w torebce aż się prosiła o zużycie więc dołożyłm do niego
fetę i powstał smaczny obiad. Smaczny dla tych co lubią
szpinak, bo jeśli ktoś nie toleruje tych zielonych liści to wiem, że i tak go nie przekonam. Na zdjęciu nie widać
fety ale była mocno wyczuwalna, następnym razem włożę jej więcej.
Składniki:pojedyńcze
filety z piersi kurczaka (jeden na osobę)połowa
torebki szpinaku mrożonegopół kostki
fetybułka tarta do panierowania
jajkotłuszcz do smażenia
sól,
pieprzząbek
czosnkuSzpinak usmażyć na
maśle z
czosnkiem, doprawić do smaku
solą i
pieprzem.W umytej i osuszonej
piersi z kurczaka zrobić kieszonkę.Włożyć do środka trochę
szpinaku i plasterek
fety. Można spiąć wykałaczką, żeby nadzienie niw wypłynęło. Całość obtoczyć w roztrzepanym
jajku i
bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Smacznego:)