ßßß Cookit - przepis na Kieszonki drobiowe ze szpinakiem i fetą

Kieszonki drobiowe ze szpinakiem i fetą

nazwa

Wykonanie

Jako że w kieszonkę można włożyć prawie wszystko dzisiaj przedstawiam kolejne danie z tego cyklu. Wystarczyło zrobić przegląd lodówki żeby wiedzieć co wpakować do środka. Resztka szpinaku w torebce aż się prosiła o zużycie więc dołożyłm do niego fetę i powstał smaczny obiad. Smaczny dla tych co lubią szpinak, bo jeśli ktoś nie toleruje tych zielonych liści to wiem, że i tak go nie przekonam. Na zdjęciu nie widać fety ale była mocno wyczuwalna, następnym razem włożę jej więcej.
Składniki:
pojedyńcze filety z piersi kurczaka (jeden na osobę)
połowa torebki szpinaku mrożonego
pół kostki fety
bułka tarta do panierowania
jajko
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz
ząbek czosnku
Szpinak usmażyć na maśle z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.W umytej i osuszonej piersi z kurczaka zrobić kieszonkę.Włożyć do środka trochę szpinaku i plasterek fety. Można spiąć wykałaczką, żeby nadzienie niw wypłynęło. Całość obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/06/Kieszonki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-feta.html