Wykonanie
Ahhhh to był obiad... całkiem w moim guście
ryż,
sos beszamelowy i kawał
fileta z kurczaka. Tym razem zamiast tradycyjnego kotleciska zrobiłam kieszonki ze
szpinakiem. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie
fasolki szparagowej, ale cóż i na nią przyjdzie
pora;)Składniki4 pojedyncze
filety z piersi kurczaka10 dag
mrożonego szpinaku10 dag
sera fetapieprz,
sól2 roztarte ząbki
czosnkuPanierka
mąka1
jajkobułka tartaSposób
Szpinak rozmróź, odciśnij wymieszaj z
solą,
pieprzem oraz
czosnkiem.Filety opłucz, osusz, delikatnie rozbij. Na każdym płacie połóż porcję
szpinaku i
sera . Złóż na pół, obtocz w
mące,
jajku i
bułce tartej. Smaż na rozgrzanej
oliwie 20 minut na małym ogniu. Jeśli filety będą się otwierać podczas smażenia, można je spiąć wykałaczkami.
Filety były z
kurczaka, tak więc piosenka będzie z
kurczakiem w tle, bardziej wtajemniczeni w jej słowach odnajdą smażonego
kurczaka:)