Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia marynowana (słoik)1 sztuk
feta 100 gramówliście
szpinaku według uznania
pestki dyni 2 łyżek stołowych
orzechy nerkowca 2 łyżek stołowych
kiełki soi 2 łyżek stołowych
pomidory 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokroić
fetę w kostkę, a
dynie odcedzić. Garść listków
szpinaku oczyścić i osuszyć. Na suchej patelni podprażyć
pestki dyni oraz
orzechy i drobno posiekać. Umyte
pomidory pokroić w ósemki.Wymieszać
oliwę z
octem i
musztardą, doprawić
solą oraz
pieprzem.Składniki sałatki wymieszać w misce i polać sosem. Całość posypać
kiełkami,
orzechami i
pestkami dyni.Uwagi:
Dynię można zastąpić pokrojonym w gruba kostkę
arbuzem,
jabłkiem,
gruszką lub
śliwkami renklody.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: