Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron rurki 250 gramów
pierś kurczaka 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek deserowych
mozzarella 1 sztuk
oliwki zielone 2 łyżek stołowych
parmezan 2 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W dużej ilości osolonej
wody ugotować na półtwardo
makaron. Odcedzony przelać zimna
wodą i osączyć.
Mięso pokroić w dużą kostkę, oprószyć
sola oraz
pieprzem i usmażyć na złoty kolor na
maśle z
oliwą. Kostki
mięsne wymieszać z koncentratem.
Mozzarellę pokroić na kawałki. W misce wymieszać
makaron z przestudzonym
kurczakiem,
serem,
oliwkami i startym
parmezanem. Mieszając, doprawić do smaku
oregano,
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: