Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron kolanka 500 gramów
pierś kurczaka wędzona 300 gramów
parmezan 50 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
oregano świeże 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu.
Mięso pokroić w małą kostkę.
Oliwę wymieszać z
octem oraz
musztardą, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Osączony, gorący
makaron wymieszać z
kurczakiem, polać przygotowanym sosem oraz posypać posiekanym świeżym
oregano lub suszonym i startym
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: