Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 50 gramów
makaron świderki 350 gramów
ser fontina 200 gramów
parmezan 2 łyżek stołowych
szałwia według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Ser owczy pokroić w plasterki. Na małym ogniu rozpuścić
masło z opłukanymi, osuszonymi listkami
szałwii, aby puściły sok. Uważać, aby nie przepalić. Wyjąć
szałwię.
Makaron przełożyć do natłuszczonej
masłem żaroodpornej formy i polać go
masłem z
szałwią. Dodać pokrojony
ser owczy i wymieszać. Całość posypać tartym
parmezanem i oprószyć
solą oraz
pieprzem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: